YORBA langhelg -kraftfull trening for kvinnekroppen 9-12 mai 2024

Retreat for deg som vil oppleve at du kan trene kroppen myk, sterk og glad med enkle Yorba øvelser.

Her i skogen med elven som renner forbi er det lett å kjenne at du slapper av. Når du stresser ned og kroppen spenner av, vil du lære hvordan du kan slippe tyngden av kroppen ned mot bakken og spenne av i muskler i korsryggen og skuldrene. Da vil du få større tilgang til smidighet i ryggsøylen, ledd og bekken. Smidighet er viktig for bevegeligheten. Når kroppen er bevegelig strømmer energien og gir mer overskudd. Alt henger sammen.

Vi samles på småbruket Lonin og inspireres av vårens vakre energi. Du får deilig Yorba og frigjørende dans, inspirasjon fra andre spennende kvinner og nærende viktige samtaler.

Overnatting i gode senger i 1,2 eller 3 sengs rom og god kortreist sunn mat.

Denne helgen utforsker vi gleden over å være kvinne og mykheten i hofter og rygg. Det begynner med enkle bevegelser med naturen tett på hele helgen. Det blir turer og mulighet for å bade i klart fjellvann. Vi åpner for alt som er lekent, vakkert ,sårt, gøy, kraftfullt og ærlig.

Retreaten holdes av Vibeke Vigeland. Skaperen av Yorba med en spesiell kjærlighet til kvinnens vesen.

Jeg er fascinert av kvinnekroppen, sykluser og det feminine. Jeg jobber med bevegelse og dans som utrykk. Mitt store glede er å dele og vise deg hvordan du kan oppleve din kropp gjennom Yorba. Vi vil sammen skape viktige felleskap rundt det å være kvinne. Jeg ønsker at alle kan glede seg over egen kropp, kjenne stolthet og styrke i vår naturlighet.

Jeg er natur. Naturen er vis. Jeg er naturlig vis.

Naturen i meg vet når jeg skal blomstre og når jeg skal modnes. Helt naturlig puster jeg ut og inn. Det jeg trenger for å leve er luft, vann, ild og jord.

Når jeg gjenspeiler mine følelser er jeg treet, den myke mosen, steinene , lyn og torden og de vakre blomstene. Naturens syklus er også min, jeg er våken sammen med lyset.

Barfot går jeg gjennom skogen og kjenner at jeg hører til.

YORBA – bevegelse -natur og kvinnehelse.

Yorba er en spennende ny treningsform som gjør deg sterk og samtidig myk. Skapt for å  oppdage kroppens muligheter gjennom bevegelse og unike øvelser.

Kvinnekroppen trenger sirkler og myke bevegelser for å åpne for det feminine.

Denne praksisen skaper aha opplevelser gjennom en ny kroppsforståelse og er designet for kvinner i alle aldre med inspirasjon fra naturen .I yorba er helhetstanken viktig og sirkelen er et symbol på at kropp og psyke jobber sammen. På samisk betyr jorba sirkel. Når kroppen jobber med sirkelbevegelser settes energien i bevegelse. Vi får kontakt innover og kan jobbe dypt med den indre muskulaturen.

Når du finner ditt unike utrykk gjennom yorbaøvelsene og lar kroppen slippe seg, vil du kjenne  den fantastiske yorbafølelsen.

Dette er sagt av en yorbakvinne etter et kurs :

“Takk for bevisstgjøringen rundt min kvinnelighet og den styrken og energien jeg har i meg. Det har vært en GAVE til meg selv

Jeg ønsker å dele Yorba og det magiske ved kvinnens natur. Yorba er skapt for kvinnekroppen med myke og deilige øvelser får at du kan oppleve nen god kontakt med det feminine, jording og pusten.

Vi starter fredag kl 18.00 og avslutter søndag kl 15.00

Vi skal være på gården Lonin i Telemark, som ligger i vakker natur omkranset av skog, fjell og vann. Kun 2 timer fra Oslo. Det er mulig med samkjøring fra Kongsberg.

Pris for lang helgen er 4500,-  Inkluderer opphold i eget rom, 2 eller 3 sengs rom. Deilig hjemmelaget mat. Kurs og øvelser. Det er mulig å sette av tid før og etter kurset til individuell oppfølging hvis det skulle være ønskelig. 

Kurset holdes av VibekeVigeland

Jeg er utdannet danser ved Den Norske Balletthøyskole og NLP Master Practitioner Coach. Jeg har gått spennende kurs / utdanning i energi og Meta medisin. Jeg har jobbet som kroppsterapeut for unge jenter og kvinner de siste 20 år. Jeg har livs lang erfaring med kroppen som danser og pedagog. Er forfatter av boken Moden- kunsten å bære alderen med visdom og har utviklet treningsformen Yorba. Yorba er samisk og betyr sirkel.

Jeg jobber alltid med helhet og ser på kroppen som veien inn til bedre helse, både fysisk og psykisk.

 

Påmelding til vibeke@naturlig-vis.org